Lammebog, langtidsstekt


Når det norske lammekjøttet kommer på markedet hver høst, gleder jeg meg alltid til de måltidene høsten bringer. Sesongmat betyr mer og mer, og lam er et viktig bidrag til middager når høstmørket senker seg. Langtidssteking er en fantastisk måte å tilberede lammekjøtt. Resutatet blir så mørt at du nesten kan plukke kjøttet fra hverandre. Lam i forskjellige variasjoner er alltid velkommen spise. I en oppskrift fra Jamie Oliver (som jeg fant på Aftenbladet), er det bog som brukes. Dette er helgemat, fordi den krever fire timer i ovnen, og så lang forberedelsestid kan jeg kun rydde i helgene. Men den som venter på noe godt… Resultatet er bare supert. Mørt, smaksrikt. En god rødvin til gjør måltidet fullendt. Gode tips kan en finne på vinguiden i Dn.no.

2 kg lammebog

1 hvitløk

1 bunt rosmarin

olivenolje

salt og pepper

Gni bogen inn med olje. Legg hvitløksfeddene og rosmarinen i en stekeform, og legg bogen oppå. Salt og pepper. Jeg elsker sitroner, og skviset saften av en sitron over før jeg satte bogen inn i ovnen. Dette gir etter min mening en deilig smak, ikke minst til stekeskyen. Sett stekovnen på 250 grader. Dekk formen med aluminiumsfolie, og slå ovnen ned til 170 grader. Det kan være lurt å helle litt vann i stekefomern underveis, så unngår du at den deilige stekeskyen fordamper og brennes. Stek i 4 timer. Så er det bare å bruke tiden til det en måtte ønske, i vente på et deilig måltid. Jeg lover smaksløkene blir trigget underveis. Når bogen er ferdig stekt, ligger utgangspunktet for en god sky i bunnen av formen. Hell på litt vann, og samle de gode smakene før du siler alt og gir det hele et oppkok. Som følge til kjøttet er det mange muligheter. Smak og behag. Nyt måltidet.

DSCN0788

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s