Müsli


På en litt småguffen februarsøndag, er det deilig bare å være inne, og gjøre ting jeg ikke nødvendigvis gjøre i hektiske ukedager. I dag ble resultatet av virketrangen,  müsli. Knasende sprø, strødd over kald yoghurt – gled deg. Det er så godt!

Selv om jeg kanskje kikker litt på gamle oppskrifter, vil det jeg putter i müsli variere fra gang til gang. Det viktigste er at en prøver ut litt, og finner noe en liker selv. Søtstoffet kan med fordel fjernes. Men dette er nesten som snop – og et dryss over yoghurten, altså ikke noe jeg spiser mengder av pr gang.

Det resultatet du ser her, har følgende ingredienser:

3 dl havregryn

1 dl mandler

1 dl solsikkefrø

1/2 dl sesamfrø

1/2 dl linfrø

1/4 dl olje

1/4 dl vann

1 ss honning

1 ts smør

litt kanel

litt sitronskall

rosiner

Olje, vann, smør og honning ble varmet. Mandlene ble hakket og blandet med alt det tørre. Væske i det tørre, rør til alt er blandet.

Spre dette utover en langpanne og stek ved 170 grader i ca 25 min. Rør litt rundt underveis. Det skal få en gyllen farge, og all fuktighet må være fordampet.

Tilslutt tilsettes rosinene. Oppbevar müslien på et tett glass.

En kommentar om “Müsli

  1. Tilbaketråkk: En liten munnfull « Frappemania's verden

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..