Ostekake med blåbær


I går kom jeg over en oppskrift som trigget min nysgjerrighet – ostekake med blåbær. Ostekake med friske jordbær har vært en favoritt, men blåbærvarienten var ny for meg, så jeg måtte bare prøve.

Ofte justerer jeg oppskriftene jeg finner, så også denne. Spesielt er melismengden redusert, fordi det er så mye sukker i geleen. Jeg har funnet ut at Bixit-kjeks gir både bedre smak, og bedre struktur enn Digestive-kjeks. Men som alt annet – smak og behag.

  • 200 g Bixit-kjeks
  • 100 g smør, 1 ts kanel
  • 1 pk blåbærgele
  • 2,5 dl kokende vann
  • 3 dl kremfløte
  • 400 g kremost naturell
  • 3 dl lettrømme
  • 100 g melis
  • 2 ts vaniljesukker
  • 1 pk blåbærgele
  • 2,5 dl kokende vann
  • 150-200 gr blåbær

Først lager jeg gele av den første pakken, men med kun 2,5 dl vann. Avkjøles.

Kjeksen knuser jeg i dobbelt plastpose utstyrt med kjevle. Blander dette med kanel og smeltet smør, før den klappes ut i springform. Lurt å bruke bakepapir i bunnen. Bunnen stekes i 10-15 min ved 180 grader. Avkjøles.

Rør ut kremosten med vaniljesukker og melis, tilsett rømme. Rør inn avkjølt gele. Pisk krem av fløten. Vend kremen inn i oste-/gelemassen. Kremen fylles i kakeformen og settes kaldt i minst 4 timer.

Lag gele av den andre pakken – fremdeles med redusert vannmengde. Avkjøles. Legg blåbærene oppå kaken, før du forsiktig heller geleen på toppen av det hele. Kaken må igjen settes kaldt.

Det tar litt tid å lage denne, men vær du sikker – det er verd tiden det tar. Resultatet smakete fantastisk – og medbrakt til en av sommerens mange kollega-/avslutningsfester, var det unison tilbakemelding at dette var kaken sin!

 

 

DSCN5388

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.