Lalaria Beach, Skiathos


Etter to uker på Skiathos, setter jeg meg ned for å tenke over hva som er verd å dele – hvilken stemning, hvilke synsinntrykk gjorde størst inntrykk? Det er mange stemninger, dufter og smaker jeg alltid tar med meg hjem fra Hellasferiene, så det er mye å dele, men hvis jeg skal trekke fram én ting, blir det definitivt Lalaria. Denne stranden som ligger  nord-øst på øya ble en wow-opplevelse for meg. På kartet, som jeg har hentet på Greeka.com, kan du se beliggenheten.

skiathos_lalaria

Stranden kan du bare nå med båt, og det går mange dag-cruise-båter fra havnen, hvis du da ikke har en egen båt disponibel.

Fargene som slo mot meg var helt fantastiske. Under høye, hvite klipper, ligger en småsteinstrand, så hvit og lekker. Disse små steinene som gjennom millioner av år er blitt slipt ned til perfekte runde stener som både er gode å gå på, vakre å se på og ikke minst, ligge på. Hvis jeg ikke tar helt feil, betyr lalaria småstener (rett meg hvis det er feil oppfattet). Motivene under blir med mange besøkende tilbake, men det er alltid spesielt når en selv har vært der og opplevd stedet.

Aldri har Egeerhavet fremstått som mer turkis enn akkurat her. Inntrykket blir så utrolig rent, delikat og vakkert. Selv var jeg der en ettermiddagsstund, men relativt få mennesker. Det kan derimot være svært folksomt hvis mange båter legger til samtidig. Vil tro det oppleves som mer kaotisk enn den stunden jeg var der.

Stranden har ingen fasiliteter, og med sola rett på, kan den kanskje oppleves som gold og ugjestmild. Men under klippene kan en finne skygge hvis det er ønskelig. Sjøen er så forfriskende og ren at det er en fryd å bade der. Blir litt glad av opplevelser som dette. Det gjør noe med meg – jeg blir takknemlig for opplevelser som dette.

Her glir båten inn mot stranden – sett mot sør-øst.

DSCN5813

Den mye fotograferte buen/grotten som naturen selv har bidratt til, gjør også stranden spesiell. I følge gresk overtro, skal en få hell i kjærlighet ved å svømme en gang rundt. Hvis en svømmer tre ganger, vil en beholde evig ungdom…

Det er en lang strand, selv om jeg ikke kan anslå meter, og med få mennesker tilstede denne ettermiddagen, var det god boltreplass.

Her er bilde tatt mot nord.

DSCN5814

Lalaria utmerker seg på flere måter, og vil forbli et spesielt minne for meg. Som et av mange gode sommerminner jeg alltid tar med meg videre.

DSCN5818

Fylt opp med synsinntrykk og forfriskende bad, bar turen sørover mens dagen gikk mot kveld. Vakre, vakre Lalaria.

DSCN5829

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..