Fikenmarmelade


I øs, pøs regnvær er det hyggelig å bringe inn litt solsmak, derfor passer det å lage fikenmarmelade i dag. I motsetning til fikenmarmeladen jeg pleier å lage, vil jeg prøve ut en oppskrift med ferske fiken.

Jeg tar utgangspunkt i en oppskrift jeg fant på chefinyou.com 

ca 400 gram ferske fiken

saften av 1 sitron

ca 1 ts revet skall av sitron

2 dl sukker

1 kanelstang

Først vasker jeg frukten godt under rennende vann, så kutter jeg fiken i 4 før jeg blander alt i en kjele. Marmeladen småkoker på svak varme ca 45 min. til den får en tykkere konstistens.

 

Marmelade av friske fiken får en friskere og rødere farge, og ser kanskje mer delikat ut. Smaken er mild og god, med innslag av sitrus og kanel. Resultatet innfrir.

Så gjenstår bare å finne frem brød og ost for å kombinere disse med den nykokte marmeladen.

 

 

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.