DADDELKAKE


For mange år siden fikk jeg en oppskrift på daddelkake av en kollega. Den gangen under forutsetning av at den skulle forbli hos meg (streng kollega). Men det var da, nå er nå, og jeg deler. Kaken bakes alltid til jul hos meg. Tidligere lagde jeg den i rund form, men etter at jeg kjøpte meg rektangulær form med inndeling i biter, er den en favoritt. Da bakes små munnfuller, som servert med en kule god vaniljeis og litt frisk frukt, blir et deilig kaffefølge i juledagene.

“2 store egg (eller 3 små)

100 gr sukker

200 gr dadler

100 gram valnøttkjerner

1 ts bakepulver

3 ss hvetemel

Visp eggedosis, hakk valnøtter og dadler. Røres lett sammen med melet.

Stekes i 175 grader i 30 min.”

Etter 30 min har jeg mange små daddelkaker, som oppbevares i fryseren til de skal nytes.

 

Akkurat i dag, når det dufter nybakte daddelkaker, hadde jeg verken friske bær eller en god vaniljeis tilgjenglig, derfor legger jeg ved et tidligere bilde (kokos- og vaniljeis) som sier noe om hvordan jeg kommer til å servere kakene. Daddelkaken er ganske søt, så derfor er det godt med den friskheten frukt kan bidra med. Smak og behag også her.

Reklamer

4 kommentarer om “DADDELKAKE

  1. Hei. Beklager sein tilbakemelding. Formen kjøpte jeg på Jernia. «Gitteret» er løst, og formen er en super løsning når en ønsker å bake små biter av ulikt slag. Lykke til i formjakten! 🙂

  2. Tilbaketråkk: JULEBAKST | Frappemania's verden

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s