TROIKAKAKE


Jeg har lenge hatt lyst til å prøve meg på å bake Troikakake, ikke som rund kake, men i små kvadrater. En god munnfull, rett og slett. Dette er en mektig bombe av en kake, men det bør en kunne unne seg innimellom. Jeg lette meg gjennom mye og mangt på nettet, som verken appelerte til øyne eller smak, men den som leter, finner. Den oppskriften som appelerte mest til meg fant jeg her. Som ellers, justerer jeg litt etter egen smak.

Mandelbunn

200 g malte mandler
100 g melis
3 eggehviter

Jeg pisker eggehvitene stive før jeg tilsetter malte mandler og melis. Mandelbunnes stekes i 1/2 time på 170 grader, i en kvadratisk form – for at jeg etterhvert kan få de små kvadratene. Bunnen avkjøles.

Sjokoladekrem

75 g melis
1 dl vann
3 eggeplommer
150 g smør
1 ss kakao

Vann og melis kokes ca 8-9 min for å få en sirupslignende masse. Avkjøles. Eggeplommene vispes og sukkerlaken tilsettes. Temperert, mykt smør røres inn i små mengder. Tilslutt tilsettes kakaoen. Kremen smøres utover avkjølt mandelbunn.

Bringebærgele

1 pakke bringebærgelé
2,5 dl vann

Geleen avkjøles og først når du ser den begynner å stivne, legges et gelelag over sjokoladekremen. Settes kaldt.
300 gram marsipan. Her bruker jeg Odense Marsipan (50 % mandler). Når geleen er helt stiv, kjevles marsipanen til et tynt lag og legges over geleen.

Sjokoladeglasur

1 ½ plate Dronningsjokolade
1 1/2 spiseskje delfiafett – jeg bruker Cocosa

Smelt sjokoladen og delfiafett i vannbad. Avkjøl sjokoladen litt før den smøres forsiktig i et jevnt lag over marspianen. La sjokoladen stivne.

Kaken kan fryses.

Dette er en kake som krever tålmodighet og tid, men det er verdt det. Som debutant på kaken, er jeg mer enn fornøyd her jeg sitter og smatter meg gjennom fem forskjellige lag, strukturer og smaker. Og en ting er sikkert – det er mektige saker, så en kvadrat med femlagskake er mer enn nok akkurat nå. Tipset er delt!

 

 

Reklamer

4 kommentarer om “TROIKAKAKE

  1. En liten form på 20 * 31 cm, av typen med et løst «rutegitter». (Ble i sin tid kjøpt hos Jernia)

  2. Da har jeg bakt og servert den gode kaka! Fantastisk god! Jeg hadde ikke en egnet form så lagde den i rund form og det gikk bra! 🙂 ble en stor hit i bursdagsselskapet. 🙂 takk for oppskrift 🙂

  3. Så bra at det ble en suksess, og ikke minst hyggelig å vite at noen bruker de tipsene/erfaringene jeg legger ut. Lykke til videre!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.