MIDDELHAVSPAI


En pai med smak av Middelhavet, frister det? I svenske FEMINA 7/2013 fant jeg oppskriften jeg prøvde ut i dag. Ingredienser ble skaffet, og utgangspunktet er dette:

“Fyllning:

1 purjolöksbit, 5-7 cm

ca 65 gr bladspinat

2 vitlöksklyftor

1 msk olivolja

salt og peppar

100 gr italiensk salami, kan uteslutas

ca 20 svarta oliver

150 gr fetaost

1 dl riven parmesanost

2 ägg

2 dl grädde

Grundrecept pajdeg

125 gr smör

3 dl vetemjöl

3 msk vatten

Hacka smör och mjöl till en smulig massa. Tillsätt vattnet och arbeta sabbt samman till en slät deg. Låt sedan degen vila i kylen i ca 1 tim.

Klä en pajform med degen. Ställ in i 225 grader varm ugn och förgrädda i 10 min.

Fräs tunt skivad purjo, bladspenat och skivad vitlök mjukt utan att bryna i oljan. Fördela fräset i det förgräddade pajskalet.

Blanda tunt skuren salami med svarta oliver, smulad fetaost, parmesan, ägg och grädde. Häll blandingen i pajskalet. Ställ in i 175 grader varm ugn och grädda i ca 35 min.”

Etter samlet steketid, var det klart for å smake på paien som lover middelhavssmaker. Den innfridde! Men med blikket i oppskriftslisten, ser du lett at her er ingredienser som kan gi en relativt mektig pai – og det er det. Mektig, men full av gode smaker! Prøv, da vel!

 

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s