APRIKOSER – GRILLET


De friske aprikosene frister – små, orange, søte og fløyelsmyke. De er gode både å spise som de er, eller som grillet. Dessert eller frokost? Valget er ditt.

Først deles aprikosene i i to halve. En må nesten beregne 3-4 halve pr. porsjon. Hvis 4 porsjoner kan en bruke saften fra 1 sitron blandet med 1 ss honning. For mindre syrlighet, kan presset appelsin også brukes. Smak deg fram. Væsken fylles i hullet etter stenene. Slik får de stå en stund å trekke. Før grilling, tømmes evt væskt ut av aprikosene (men spar på sitronmarinaden). Grill til frukten er godt gjennomvarm, men ikke så lenge at de faller fra hverandre.

Som følge har jeg brukt (lett ristede) valnøtter og en krem halvblandet av fløtekrem og tyrkisk yoghurt. Kremen er pisket uten sukker, men med litt vaniljesukker. Smak deg fram etter til eget søtbehov. Yoghurten røres ut med honning etter smak, før den blandes forsiktig inn i kremen. Hvis det er mer igjen av sitronmarinaden, fylles det i aprikosens midte.

Dette kunne med fordel vært en frokostrett, men da kanskje kun med yoghurt som følge. Smak og behag.

Vips, så kan det serveres en deilig liten rett som smaker sommer!

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.