LIKØR AV KREKLING


En moltetur uten fangst, satte meg på idéen om å plukke krekling i steden. Krekling er et lite brukt fjellbær, og selv har jeg ikke brydd meg om dette lille, nesten sorte bæret siden jeg var liten jente.

Jeg plukket med meg knappe literen, og grublet på hva jeg kunne lage av det. Da kom idéen om likør. Det er det lenge siden jeg har laget. Likør er ikke nødvendigvis noe jeg ofte drikker, men med tanke på mørkere årstid, tenkte jeg på kreklinglikør som avslutning på en middag i jule- og nyttårsfeiringen. Skal en lage likør selv, er tålmodighet en nødvendighet.

Vinmonopolet ble besøkt, 60 % sprit handlet inn. Hjemme igjen ble bærene skyldt i kaldt vann, før jeg helte dem på en flaske. Fylte på sprit til bærene var dekket.

Jeg fant opptil flere oppskrifter på nett, og har gått ut fra en fordeling med følgende:

5 dl bær

2 1/2 dl 60 % sprit

1 1/4 dl sukker pr 5 dl avsilt sprit

Sprit og bær må stå kaldt og mørkt i 4-5 uker. Rist litt på flasken underveis. Sprituttrekket siles fra og blandes med sukkeret. Rist. Bør lagres 2-3 måneder før den drikkes.

Første fase ferdig, tålmodighet, tålmodighet…

Oppfølging kommer.

 

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.