BACONDADLER


Bacondadler – superenkelt og godt – servert som en del av et tapasbord, eller bare helt alene.

Her trenger du bare to ting:

  • dadler (uten sten)
  • bacon (i tynne skiver)

Anledningen bestemmer hvor mange du vil lage, men jeg lover, disse forsvinner alltid fort.

Av bacon er det mye å velge mellom, men jeg har funnet ut av tørrsaltede versjoner er best. Akkurat da disse ble laget, brukte jeg spansk tapasbacon (kjøpt på Meny), og dadlene var ganske små.

Alt etter størrelsen på dadlene og baconskivene, kutter du til skivene slik at de går 1 1/2-2 ganger rundt dadlen. Avslutningsvis bretter jeg enden på baconskiven under det jeg har surret rundt (så slipper jeg tannstikkene).

Foretrekker å steke dem i stekovnen. Ryddigere, mindre stekeos, enkelt og greit. Rullene legges i en ildfast form, og steker ved 200 grader i 15-20 min – alt etter størrelse. Jeg foretrekker at de blir godt stekte (“kokt” bacon appellerer ikke).

Vips så har du lekre munnfuller, og kanskje passer det med et glass med noe som frister. Kombinasjonen med de søte dadlene og salt bacon, er en innertier.

DSC02316

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s