SJOKOLADEKAKE MED MANDELMEL


Har du et aldri så lite sjokoladebehov i dag, sier du? Her er en kake som er rask og lage, og ikke minst – smaker fortreffelig.

Denne porsjonen er ikke av de største, så når jeg bruker en 22 cm form, blir det en relativt flat kake (den synker sammen etter steking).

Her er ingrediensene jeg har brukt:

  • 100 gr mørk chilisjokolade
  • 100 gr smør
  • 3 egg
  • 1 dl sukker
  • 1/2 dl fint mandelmel

Først smeltes smør og sjokolade på svak varme. Sett kjelen tilside. Visp egg og sukker til luftig eggedosis. Sikt i mandelmel og rør forsiktig. Smør-/sjokoladeblandingen helles i tynn stråle og blandes forsiktig inn.

Kakeformen smøres og drysses med kakao før røren helles i. Kaken stekes ved 175 grader i 20 min.

Den mørke sjokoladen har en bitterhet, og jeg synes det smaker godt med litt løspisket krem (bruker ikke sukker, kun vaniljesukker) og frisk frukt som følge.

Da er det bare å nyte smakskombinasjonene, gjerne i følge med en kopp god kaffe.

Nyt sjokolade til mer enn sinnets munterhet!

 

 

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s