FRUKTBRØD–DESEMBERMAT


Fruktbrød hører desember til. Nybakt varmt brød, sprø skorpe, smaken av brødets grovhet i kombinasjon med valnøtter, frukt og ost – førjulsglede!

DSC04170

Disse brødene kan variere litt fra gang til gang, ut fra hva jeg har i tørrskapet.

Denne gangen ble oppskriften denne:

  • 300 gr grov rug
  • 100 gr siktet rugmel
  • 100 gr havremel
  • 500 gr hvetemel
  • 1 pk tørrgjær
  • 2 dl valnøtter
  • 1 dl dadler
  • 2 dl aprikoser
  • 1ss honning
  • 1/2 ts salt
  • 6-7 dl vann

Den tørkede frukten deles og får ligge i vann ca 30 min, før vannet helles av. Valnøttene hakkes litt.

Honning og tørrgjær blandes i vannet. Melblandingen, salt og væske eltes i maskin, 5-10 min. Deigen skal være fast (men jeg fristes ofte til å tilsette litt ekstra vann, med den konsekvens at brødene blir litt flate).

Til slutt blandes frukt og nøtter i deigen.

La deigen heve i minst 1 time.

DSC04167

Del deigen i to og form 2 runde brød som jeg vender i mel. Ny heving i 1-1 1/2 time.

Brødene stekes ved 200 grader i 50 min., og her rykende varme ut fra ovnen.

DSC04168

Brødet smaker, etter min smak, kjempegodt, og passer utmerket til blåmuggoster. Rykende varmt, med en sprø skorpe og et smakfult indre.

DSC04169

Det enkleste er ofte det beste; nybakt brød, en god ost og sterk og varm te! O, lykke!

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s