VARM SJOKOLADE MED KREM OG ESPRESSO


Med en tydelig høstlig endring i været, kommer lysten/behovet for en diger kopp varm sjokolade krypende. Å krølle seg opp i en god stol, holde hendene rundt en varm kopp og supe glo’varm sjokolade – det er hverdagsglede.

I tillegg falt jeg for en kopp for anledningen, for å understreke viktigheten av å drikke varm sjokolade fra en god kopp. Med andre ord fant nok en kopp veien med meg hjem.

Dette er ikke for deg som manisk teller kalorier, men passer for livsnyterne der ute. Sjokolade med krem er såvisst ikke noe som drikkes ofte, desto bedre smaker det når en faktisk unner seg en kopp.

Til en porsjon som dekker 2, trenger du følgende:

  • 2/3 plate mørk sjokolade
  • 1/3 dl vann
  • 4 dl helmelk (helmelken gir definitivt bedre smak)
  • 1 espresso
  • 1/2 –1 dl fløte

Varm vann og sjokolade i en kjele. Tilsett melk, og varm til kokepunktet. Lag 1 espresso (her ble det en Nespresso-variant) som blandes i den varme sjokoladen.

Pisk fløten til krem. Hell lekkerheten i rause kopper, og topp med kremen. Visuelt sett gjør det seg med et lite dryss kakao til sist.

Da tenker jeg du bare kan sette seg ned å nyte den varme, deilige drikken, fordi du fortjener det.

PS Det er lov å ha krembart!

 

2 kommentarer om “VARM SJOKOLADE MED KREM OG ESPRESSO

  1. Hei @ladyaugust! Så hyggelig med respons! Koppen er designet av James Brymer Jones (mye fint hvis du liker de hvite, rene linjene), og ble kjøpt på TING på Bryggen i Bergen. Kos deg med varm sjokolade i høstværet!

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..