Gulrotkake


Høsten bringer alltid andre smaker enn de som dominerer sommeren, og det er vel noe av det spennende med de fire årstidene. Alltid en veksling. Tidligere har jeg nevnt de supergode lavendelskorporna som er fast følge, her kommer gulrotkaken jeg selv mener er en av de bedre.  Oppskriften har jeg funnet på matsidene til Tina Nordström, men jeg har gjort små justeringer. Nå er det vel på sin plass å innrømme at ikke alt jeg lager nødvendigvis blir en suksess. Den siste kaken jeg bakte, som vises her, fikk ikke den høyden den fortjener. I et øyeblikk av teflonhjerne, heller jeg kakerøren i en form som faktisk var for stor, men det oppdaget jeg først langt inn i stekeprosessen. Trøstet meg med at smaken kunne ingen ta fra den uansett størrelse. En annen ting som plutselig manglet i skapet, mens jeg lagde kaken, var valnøtter. Kjempegodt med valnøtter i denne kaken. Men som den tidvise skapsnoker jeg er, var valnøttene forduftet.  Hmmm…

3 egg

2 dl sukker

1,5 dl valnøtter

1,5 ts natron

1,5 ts bakepulver

0,5 ts kardemomme (jeg bruker bare den grovmalte)

2-3 ts kanel

3,5 dl hv.mel

4 dl gulrøtter (jeg river dem grovt)

2 dl nøytral olje (feks Vita solsikke)

Stek kaken ved 200 C i 30-40 min. Avkjøles helt før du smører på kremen.

Til kremen bruker jeg en boks Philadelphia (200 gr), 125 gr melis, 1 ts vaniljesukker og saften av 1/4 sitron.

Hvis kaffen står mørk og brennende het på bordet, er det bare å forsyne seg grådig – og nyte smakene!

 

DSCN0760

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..